Okusi Neretve

Okusi Neretve

I MI ŽELIMO BITI DIO OVE VAŠE MALE PRIČE

Okusi Neretve projekt su izravne internetske prodaje domaćih agruma i prerađevina iz vlastite proizvodnje OPG-a Mataga & Kiridžija. Njihova je želja i misija svim građanima ponuditi domaće, zdrave i svježe proizvode te ih u najkraćem mogućem vremenu od berbe dostaviti na vrata.

Koliko ste godina na tržištu?
Prošle smo godine počeli s izravnom prodajom naših proizvoda, ali ovo je prva sezona poslovanja pod brendom Okusi Neretve.

okusi-neretve-4

okusi-neretve-1

U vrijeme razotkrivanja zatrovanja hrane raznim pesticidima, kolika je vrijednost i značaj vaših proizvoda?
Nažalost, afere kojima smo svjedoci posljednjih tjedana potvrdile su naše sumnje: kad kupujemo u velikim centrima, jednostavno ne možemo sa sigurnošću znati što zapravo jedemo. Upravo kontaktima s kupcima iz dana u dan pokušavamo educirati ljude o značaju izravnog povezivanja s malim proizvođačima. Držimo kako je to trenutno jedini način koji domaćim proizvođačima osigurava opstojnost, a svim ljudima daje jamstvo kakvoće proizvoda koji stavljaju na obiteljski stol.

okusi-neretve-6

okusi-neretve-5

Kolika je važnost suvremenog načina prodaje proizvoda putem interneta?
Internetska prodaja iz godine u godinu zauzima sve veći postotak u ukupnoj prodaji i sigurno će taj trend i dalje rasti. Promjene u stilu života i nove tehnološke mogućnosti otvorile su prostor takvom tipu prodaje za koji osobno smatram da je odličan jer bez prevelikih uloga pruža mogućnost pronalaska vlastitog tržišta.

Kako funkcionira sustav predbilježbi?
Ideja predbilježbi je kupcima ponuditi mogućnost rezerviranja svojih pošiljka voća dok su plodovi još na stablu. Predbilježbe otvorimo 3-5 dana prije isporuke i traju do dana berbe. Na taj način, uz usklađivanje prijevoza, svima možemo ponuditi maksimalno svježe plodove i najkraći put od stabla do stola.

Mogu li mali i mladi proizvođači pomaknuti monopol velikih?
Teško je u ovom trenutku govoriti o pomicanju monopola, ali svakako da mali proizvođači mogu pronaći svoje mjesto na tržištu jer imaju mnogobrojne komparativne prednosti naspram klasične trgovine koja je uglavnom zasnovana na uvozu i preprodaji.

Kamo sve isporučujete?
Isporučujemo na područje cijele RH. Isporuke za grad Zagreb radimo osobnom dostavom, dok za ostale gradove postoji opcija slanja dostavljačkim službama.

Što sve spada u vaš asortiman i mijenjate li, obogaćujete li svoju ponudu?
aš asortiman sastoji se prvenstveno od svježih agruma kao što su mandarina, limun, naranča, klementina i grejp, ali i prerađevina poput domaćih džemova i marmelade od mandarine. Ponuda se, naravno, mijenja ovisno o vremenu dozrijevanja određenih sorti agruma. Uskoro nam u ponudu dolaze i arancini, poznati kao odlična božićna slastica.
Naravno, sve iz domaće kuhinje i po recepturi naših majki, baki i teta.

Na koji ste se način povezali s Ivanom Kriste i njegovim proizvodom Volim hrvatsko? Što mislite o tome, ima li to budućnosti?
Za projekt Volim hrvatsko saznao sam slučajno putem facebooka i odmah me je sama ideja zaintrigirala. Kontaktirao sam Ivana i uvidio da su naše ideje poprilično bliske i kompatibilne. Naravno, mislim kako projekt ima svijetlu budućnost i vjerujem da će cijela ekipa Volim hrvatsko, uz rad i veliku strast prema poslu, uspjeti iskoristiti puni potencijal ove uistinu dobre i izvorne ideje. Mi smo uvijek tu ako zatrebate pomoć. Bit će nam izuzetno zadovoljstvo biti mali dio ove priče.